Google kommer använda Project Soli-radar i framtida produkter

Google kommer använda Project Soli-radar i framtida produkter

För ett år sedan gjorde Google en vild chansning genom att ge Pixel 4 och Pixel 4 XL säker ansiktsupplåsning i 3D och en radar (Soli). Tanken med radarn var att telefonerna skulle gå att styra genom gester i luften.

Att behöva röra vid skärmen är dock sällan ett problem och det finns dessutom röstkommandon för styrning utan händer. Soli avfärdades som en gimmick och få använde funktionaliteten, även om Soli även kan förbättra ansiktsupplåsningen genom att känna av användarens närvaro och aktivera autentiseringen.

Ingen av årets telefoner från Google har vare sig ansiktsupplåsning eller radar. Det innebär dock inte att Google har övergivit Project Soli, då Rick Osterloh berättar att tekniken kommer användas i framtida produkter.

Tekniken visades först upp redan i maj 2015 så det är en långsiktig satsning från Google. Osterloh säger dock inte att Soli nödvändigtvis kommer göra comeback i telefoner och det är möjligt att vi istället får se luftgesterna i smartklockor, smarthögtalare eller smartskärmar.