Apple One lanseras i Sverige [Konkurrensen]

Apple One lanseras i Sverige [Konkurrensen]

Apples samlingstjänst One har lanserats i Sverige. Tjänsten som kombinerar Apple Music, TV, Arcade samt iCloud lagringsutrymme i ett abonnemang går att teckna från och med idag och kostar från 155 kr/mån beroende på mängd inkluderat lagringsutrymme.

I det enklaste abonnemanget – Personligt – som kostar 155 kr/mån ingår 50 GB iCloud-utrymme medan 200 GB ingår i abonnemanget Familj, som i sin tur kostar 199 kr/mån. I förhållande till vad det kostat en användare som tecknat var och en av tjänsterna som ingår i respektive paket för sig innebär Personligt en besparing om 71 kr/mån medan användare som byter till Familj sparar 97 kr/mån. Upp till fem användare kan dela på abonnemanget familj medan personligt precis som namnet antyder är begränsat till en användare.

För studenter är Apples One-abonnemang inte nödvändigtvis lika fördelaktiga eftersom Apple inte erbjuder någon studentrabatt i dagsläget. Den samlade kostnaden för iCloud samt Music, TV+ och arcade blir 137 kr /mån (200GB) respektive 117kr /mån (50GB) om tjänsterna som ingår tecknas var för sig med studentrabatt.

I USA finns ett ytterligare paket med namnet ”Premier” som inkluderar tjänsterna News+ samt Fitness+. När eller om paketet lanseras i Sverige återstår att se, men de två tjänsterna News+ samt Fitness+ förväntas lanseras i USA under november.

I jämförelse kostar Google One 19 kr/mån och inkluderar 100 GB lagringsutrymme medan Google Play Pass samt YouTube Premium (inkluderar YouTube Music) kostar 59 kr/mån respektive 119 kr/mån, vilket totalt ger en månadskostnad om 197 kr. För en familj är det möjligt att dela på ett One och Play Pass-abonnemang, medan kostnaden ökar något för YT Premium till 179 kr/mån för Family-abonnemanget, som tillåter upp till fem användare, vilket innebär en samlad månadskostnad om 257 kr.

Apples One-abonnemang kan aktiveras genom att i iOS/IPad OS gå till  AppStore -> Profilbilden -> Prenumerationer för att därefter välja önskat abonnemang.

[Apple One i Swedroid forum]